Toiduainetööstus, supermarketid, restoranid ja kiirtoiduketid on meie toidueelistusi järginud. Nad pakuvad nüüd väga erinevaid odavaid, maitsvaid ja energiarikkaid toite, mis sisaldavad soola, suhkrut ja rasva. See on meie meeltele võimas kombinatsioon – palju võimsam kui see, millega meie aju oskab toime tulla. Sellepärast ongi raske vastu seista meid praegu ümbritsevatele toidulõhnadele.
Ei maksa üllatuda, kui tellime eriti suure kiirtoiduportsu või täidame ostukäru pilgeni, kuigi nälga ei ole. Meie võimet seista vastu nendele teadlikult ahvatlevatele toitudele määravad mitmed tegurid, muu hulgas geenid, ja need on inimeseti erinevad.
Seega ei ole rasvumise ülemaailmne kasv tingitud tahtejõu äkilisest kadumisest. Selle asemel peetakse kaalutõusu loomulikuks reaktsiooniks elukeskkonnale, mis on muutunud kiiremini, kui meie liik on suutnud kohaneda.
Meie kaasaegne keskkond sisaldab mitmeid tegureid, mis seavad meid rasvumise ohtu. Paljud neist teguritest ei ole meie kontrolli all, kuid õnneks on veel palju asju, mida saame teha. Keskkonna ümberkorraldamine on üks neist.